Ap-leder Jonas Gahr Støre skal torsdag presentere partiets satsingsområder innen eldreomsorgen. Foto: Magnus K. Bjørke
Ap-leder Jonas Gahr Støre skal torsdag presentere partiets satsingsområder innen eldreomsorgen. Foto: Magnus K. Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Ap med firetrinnsplan for bedre eldreomsorg

Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre mener kommunene må satse tungt på kompetanse og ny teknologi for å kunne gi sine eldre en god hverdag.

Torsdag presenterer Støre fire områder innenfor eldrepolitikk som Arbeiderpartiet vil satse på i kommende kommuneperiode:

– Arbeiderpartiet vil ha en styrket og målrettet innsats på kompetanse, kapasitet, rekruttering og velferdsteknologi for å løfte kvaliteten på tilbudet til alle landets eldre.

Kommunenes rolle

– God eldrepolitikk starter i kommunene, slår Støre fast.

Det bekymrer ham at mange kommuner i dag kutter i tjenestene til eldre på grunn av en stram kommuneøkonomi og sviktende skatteinntekter.

– Arbeiderpartiet velger gode omsorgstjenester framfor store skattekutt som ikke har noen dokumentert virkning på sysselsettingen. Med vårt økonomiske opplegg ville kommunene hatt 3,5 milliarder mer og langt større handlingsrom enn de i dag opplever, mener Støre.

Han understreker også betydningen av å ligge i forkant av utviklingen, der en stadig større andel av befolkningen er eldre.

– Om vi skal klare å gi en verdig og trygg eldreomsorg til alle som trenger det, må vi planlegge og investere nå, sier Støre.

Aktiv alderdom

I tillegg til å oppdatere kapasitet og ansatte i takt med utviklingen ønsker Ap økt bruk av teknologi. Helt konkret foreslår de en ny tilskuddsordning på 200 millioner kroner per år over fire år for å få fart på utvikling og innføring av velferdsteknologi som gir økt trygghet og mestring for de eldre.

Partiet vil også øke støtten til «Den kulturelle spaserstokken» med 50 prosent, og med dette satse mer på fysisk aktivitet blant eldre. (©NTB)