Bystyremedlem Bjørnar Moxnes (Rødt) tror nå han blir frifunnet etter at aktor nå legger til grunn at helseopplysningene Moxnes er tiltalt for å ha publisert, var kjent for offentligheten tidligere. Til venstre forsvarer Harald Stabell. Foto: Magnus Knutsen Bjørke
Bystyremedlem Bjørnar Moxnes (Rødt) tror nå han blir frifunnet etter at aktor nå legger til grunn at helseopplysningene Moxnes er tiltalt for å ha publisert, var kjent for offentligheten tidligere. Til venstre forsvarer Harald Stabell. Foto: Magnus Knutsen BjørkeMagnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Mener grunnlaget for tiltalen er borte

Bystyremedlem Bjørnar Moxnes (Rødt) øyner håp om full frifinnelse, og mener grunnlaget for tiltalen falt bort i løpet av andre dag i rettssalen.

- Det er et paradoks at retten nå har lagt til grunn at opplysningene jeg publiserte var kjent fra før. Dette var jo hovedårsaken til at ordfører Fabian Stang (H) ville anmelde meg, sier Moxnes til Kommunal-Rapport.no.

Under første dag i retten kom det fram at politikeren mente at pårørende var kjent med identiteten til en pasient han har offentliggjort helseopplysninger om.