Kommunestyret i Trøgstad vedtok 3. november ikke å inngå kontrakt med KonseptPluss. Kommunen må likevel ut med 9 millioner kroner til selskapet. Foto: Lisa Rypeng
Kommunestyret i Trøgstad vedtok 3. november ikke å inngå kontrakt med KonseptPluss. Kommunen må likevel ut med 9 millioner kroner til selskapet. Foto: Lisa RypengLisa Rypeng
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Gir erstatning for ikke-inngått avtale

Trøgstad kommune betaler 9 millioner kroner for prosjekttegninger og forsikringer om at de ikke blir saksøkt for å ha unnlatt å inngå en antatt ulovlig avtale.

Kommunestyret i Trøgstad vedtok 3. november å skrote rådmannens utkast til avtale med selskapet KonseptPluss AS. Årsaken var frykt for at Husbanken ville trekke tilbake tilsagn om tilskudd, fordi kontrakten mest sannsynlig ville representere en ulovlig direkteanskaffelse.

I stedet vedtok kommunestyret at kommunen skal fullføre prosjektet i egen regi og utlyse konkurranse på totalentreprise basert på de tegningene KonseptPluss har utarbeidet. Kommunen skulle derfor inngå forhandlinger med selskapet om kostnadsfordeling for å få overta prosjektdokumentene, som omfatter 24 omsorgsboliger og et servicebygg.