Helge André Njåstad (Frp), Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Martin Kolberg (Ap) møter deltakere på Lokalsamfunnsforeningens og Fagforbundets kommunereformenkonferanse. Kolberg toner flagg i saken om inntektssystemet.  Foto: Tone Holmquist
Helge André Njåstad (Frp), Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Martin Kolberg (Ap) møter deltakere på Lokalsamfunnsforeningens og Fagforbundets kommunereformenkonferanse. Kolberg toner flagg i saken om inntektssystemet. Foto: Tone HolmquistTone Holmquist
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Ap sier nei til endringer i inntektssystemet

Arbeiderpartiets Martin Kolberg sier at partiet ikke vil støtte endringene i inntektssystemet. Det ga trampeklapp blant kommunereformskeptikerne på reformkonferanse.

– Det er galt av regjeringen å presse igjennom en reform med økonomiske virkemidler. Sett i lys av det kommunalminister Jan Tore Sanner sier at dette skal være en fri og demokratisk prosess, mener vi at forslagene til endring i inntektssystemet vil føre til ytterligere skjevfordeling av de økonomiske midlene i Norge. Det er vi imot, sa Martin Kolberg.

Kolberg sa videre: Det er ikke slik at Ap ikke forstår at lite kan være bra, og det finnes ingen dokumentasjon på at stort er bedre enn smått. Kommunene har vært med å bygge Norge, og gitt et grunnlag for et levende demokrati. Høyresiden trenger ikke så sterkt folkestyre. Men vi trenger det, sa han.