Stortingsrepresentant Bård Hoksrud prøvde å overbevise politikerne i Trøgstad om å si ja til å bli med på forsøk med statlig finansiert eldreomsorg - ved å gi løfter om bedre økonomi som ikke var riktige. Arkivfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Stortingsrepresentant Bård Hoksrud prøvde å overbevise politikerne i Trøgstad om å si ja til å bli med på forsøk med statlig finansiert eldreomsorg - ved å gi løfter om bedre økonomi som ikke var riktige. Arkivfoto: Torstein Bøe / NTB scanpixFoto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

- Bli med på forsøk - slipp nytt inntektssystem!

– Blir dere med på forsøk med statlig finansierte omsorgstjenester, slipper dere kutt som følge av nytt inntektssystem. Det lovet stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) i går. I dag ble det full retrett.

Løftet om at forsøkskommuner blir skjermet i nytt inntektsoppgjør ga Hoksrud til kommunestyret i Trøgstad tirsdag kveld. Det var ett av argumentene for å få kommunen med på forsøket med statlig finansiert eldreomsorg. Løftet viste seg å være for godt til å være sant.

Hoksrud sitter i Stortingets helse- og omsorgskomité og var invitert til Trøgstad av partigruppene til Høyre og Frp. De ønsket omkamp etter at formannskapet i forrige uke vedtok å trekke kommunen fra forsøkene av økonomiske årsaker.