– Vestlandet vil bare kunne konkurrere med Østlandet dersom Stavanger og Bergen er i samme region. Den nye regionen blir for liten, og ikke like stor som Oslo en gang, sier Helge André Njåstad til NRK. Han mener det knapt er noen vits å slå seg sammen uten Rogaland. Arkivfoto: Terje Lien
– Vestlandet vil bare kunne konkurrere med Østlandet dersom Stavanger og Bergen er i samme region. Den nye regionen blir for liten, og ikke like stor som Oslo en gang, sier Helge André Njåstad til NRK. Han mener det knapt er noen vits å slå seg sammen uten Rogaland. Arkivfoto: Terje LienTerje Lien
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Nynorsk og Bergen for Vestlandet

Hordaland og Sogn og Fjordane er blitt enige. Nynorsk skal være administrasjonsspråket, og Bergen regionens hovedstad. Men uten Rogaland blir det for lite, mener leder i kommunalkomiteen, Helge André Njåstad (Frp).

Det nye fylket skal hete Vestlandet, og nynorsk skal være administrasjonsspråket. Bergen skal være administrasjonssenter. Ellers skal oppgaver og arbeidsplasser deles mellom de to fylkene. I går signerte fylkesordførerne avtalen, og var fornøyd med det.

– Dette er en god avtale som tar hensyn til de særlige utfordringene distriktene har, og til de behovene de større byene har, sier fylkesordfører i Sogn og Fjordane, Jenny Følling (Sp). I den første intensjonsavtalen var Rogaland også med. Men de ønsker å være egen region. Uten Rogaland, har avtalen større distriktsprofil.