Dette er boligen i Tranøy som Slåttebakken Helse har brukt til bo- og omsorgstilbud for en ung mann på oppdrag fra Lenvik kommune. Lenvik-rådmannens sønn, Thomas Hagerupsen, eier boligen. Foto: Lisa Rypeng
Dette er boligen i Tranøy som Slåttebakken Helse har brukt til bo- og omsorgstilbud for en ung mann på oppdrag fra Lenvik kommune. Lenvik-rådmannens sønn, Thomas Hagerupsen, eier boligen. Foto: Lisa Rypeng
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Nabokommunen krevde øyeblikkelig stopp i driften

Tranøy kommune har vært i årelang strid med Lenvik-rådmannens sønn om en bolig som er brukt til bo- og omsorgstilbud på oppdrag fra Lenvik kommune. 

Dette er saken

Kontrollutvalget og kommunerevisjonen i Lenvik gransker en kontrakt som har gitt selskapet Visit Senja AS (tidligere Slåttebakken Helse og Anders Hanssen photography) nærmere 15 millioner kroner på 3,5 år.

Bakgrunnen er kommunerevisjonens egne undersøkelser, samt Kommunal Rapports arbeid med saken.

Kontrakten gjelder rusomsorg for én ung mann. Den ble gitt som en direkte anskaffelse.

Anbudsekspert Marianne Dragsten mener det kan være snakk om en ulovlig direkte anskaffelse. Kommunen svarer at dette får stå for Dragstens regning.

Leverandørdatabasen fra Kommunal Rapport og fakturaer viser at kontrakten selskapet har hatt med Lenvik kommune, har vokst fra 2,55 millioner kroner i 2014 til 6,4 millioner kroner i 2016.

Rådmannens stab inngikk kontrakten og sto for forlengelsene. Det til tross for at rådmannens sønn har vært involvert i virksomheten.

Selskapet har ikke hatt tilsyn, til tross for at det ifølge kommunens rutiner skal føres tilsyn med private helse- og omsorgsforetak to ganger i året.

Rådmann Margrethe J. Hagerupsen sier hun ikke har hatt noe med saken å gjøre. 

Et steinkast fra rådhuset i Lenviks nabokommune Tranøy ligger boligen Slåttebakken Helse har brukt til bo- og omsorgstilbud for en ung mann på oppdrag fra Lenvik kommune. Siden april 2014 har boligen vært registrert på Thomas Hagerupsen i eiendomsregisteret, sønn til rådmannen i Lenvik.