Fylkesordførerne Ole Haabeth (Østfold), Anette Solli (Akershus) og Roger Ryberg (Buskerud) har så langt lojalt fulgt opp stortingsvedtaket. Nå tar særlig Østfold til orde for å dele Viken i en østre og vestre del. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke
Fylkesordførerne Ole Haabeth (Østfold), Anette Solli (Akershus) og Roger Ryberg (Buskerud) har så langt lojalt fulgt opp stortingsvedtaket. Nå tar særlig Østfold til orde for å dele Viken i en østre og vestre del. Arkivfoto: Magnus Knutsen BjørkeMagnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Foreslår å dele Viken

Det er nå en høring om oppløsning av vedtakene om regionsammenslåinger i Stortinget. Det foreslås at Viken deles i østre og vestre Viken.

Kommunalkomiteen har høring om forslagene om å reversere regionreformen som ble vedtatt den 8. juni i år. Første lag ut var fylkeskommunene i Viken, og her var Østfold og Buskerud aktive. Akershus var ikke til stede.

 Alle de tre fylkeskommunene har sagt nei til Viken, men har så langt lojalt fulgt opp stortingsvedtaket. Nå tok særlig Østfold til orde for å dele Viken i en østre og vestre del. Dette er ikke utredet. Det betyr å dele Akershus.