Foreslår å dele Viken

Regionreform. Det er nå en høring om oppløsning av vedtakene om regionsammenslåinger i Stortinget. Det foreslås at Viken deles i østre og vestre Viken.
Fylkesordførerne Ole Haabeth (Østfold), Anette Solli (Akershus) og Roger Ryberg (Buskerud) har så langt lojalt fulgt opp stortingsvedtaket. Nå tar særlig Østfold til orde for å dele Viken i en østre og vestre del. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke

Kommunalkomiteen har høring om forslagene om å reversere regionreformen som ble vedtatt den 8. juni i år. Første lag ut var fylkeskommunene i Viken, og her var Østfold og Buskerud aktive. Akershus var ikke til stede.

 Alle de tre fylkeskommunene har sagt nei til Viken, men har så langt lojalt fulgt opp stortingsvedtaket. Nå tok særlig Østfold til orde for å dele Viken i en østre og vestre del. Dette er ikke utredet. Det betyr å dele Akershus.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Les mer om partikkel og artikkelkjøp her

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!