Ver «varsam» med hermeteikn

Språkspalta. Ikkje bruk hermeteikn i utide. Det kan forvirre lesarane og skape tvil om kva du meiner.
Agnar Kaarbø. Foto: Terje Lien

Å ramme inn ord eller setningar med dette teiknet kan vere nødvendig, nokon gong freistande, men ikkje alltid lurt. I årsrapporten for 2016 frå Ørsta kommune har rådmannen latt seg freiste. Eg kjem attende til det.

Hermeteikn har fleire funksjonar. Først og fremst skal det markere ordrette sitat. Til dømes direkte tale. «Kor stor er budsjettsprekken?» spurte ordføraren. Teikna blir også brukt når skribenten siterer ei setning eller eit avsnitt henta frå ein rapport.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Les mer om partikkel og artikkelkjøp her

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!