Ordfører Vidar Lande (Ap) i Kongsberg. Foto: Joakim S. Enger
Ordfører Vidar Lande (Ap) i Kongsberg. Foto: Joakim S. EngerJoakim S. Enger
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Gammel militærleir blir flyktningmottak

Opp mot 250 flyktninger skal innkvarteres midlertidig på Heistadmoen militærleir ved Kongsberg fra mandag. Ordføreren er bekymret for naboskapet.

Forsvaret har fortsatt stor virksomhet på området, men en del av leiren er skilt av med gjerde, og det er her et eiendomsselskap skal drive midlertidig mottak på kontrakt for Utlendingsdirektoratet (UDI), skriver Laagendalsposten. Flyktningene ankommer i puljer, og de første 200-250 skal være på plass mandag.

Kongsberg-ordfører Vidar Lande har kjent til planene siden onsdag, og er skeptisk til å plassere flyktninger i en militærleir.

– Vi som kommune har reagert ganske sterkt på dette. Vi forstår at det er en krisesituasjon, men å flytte traumatiserte flyktninger inn med bevæpnede militære som nærmeste nabo, anser vi som en dårlig løsning, sier Lande. Han har informert UDI om vedtak som sier at lokalene ikke skal brukes til boligformål.

På spørsmål fra UDI om det finnes alternative lokaler, har kommunen svart at Kongsberghallen har plass nok. Rådmann Wenche Grinderud har inntrykk av at UDI tar kommunens bekymring alvorlig.

(©NTB)