Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Kommunene lover oppfølging etter helikopterstyrten

Kommunene rundt Turøy vil følge opp både etterlatte, lokale redningsmannskaper og vitner etter helikopterulykken der 13 personer omkom.

Øygarden, Fjell og Sund, som er de tre kommunene rundt Turøy, innkalte onsdag til en felles pressekonferanse for å fortelle om hvordan arbeidet nå vil gå videre etter styrten.

– Den akutte operasjonen er avsluttet, og vi er over i oppfølgingsfasen. For kommunenes del betyr det at vi skal følge opp pårørende, og vi skal følge opp mannskapene våre lokalt, som har hatt sterke inntrykk i denne situasjonen, sa ordfører Børge Haugetun i Øygarden, kommunen der ulykken skjedde.

Senter for krisepsykologi i Bergen er koblet inn, fortalte Haugetun, som samtidig ga ros til redningsmannskapene. Brannvesenet, politiet, Sjøforsvaret, Sivilforsvaret, Hovedredningssentralen og frivillige deltok alle i innsatsen.

– Jeg har dannet meg et bilde av et imponerende samvirke mellom alle redningsmannskaper som deltok i denne svært krevende operasjonen, sa Haugetun.

Marianne Sandahl Bjorøy, ordfører i Fjell kommune, framhevet at mange innbyggere i Fjell kommune fikk ulykken helt inn i stuevinduene.

– Det betyr også at mange av innbyggerne på Turøy har opplevd, sett og hørt ting som vanlige innbyggere egentlig ikke bør se og høre, sa Bjorøy.

– Vi har derfor vært opptatt av at innbyggerne på Turøy skal bli godt ivaretatt, og de skal bli fulgt opp av vårt kriseteam og vårt helsepersonell, sa hun.

(©NTB)