Nesten hele barnevernet sykmeldt

Administrasjon. Åtte av ti ansatte i barnevernet i Sør-Varanger er nå sykmeldt. Bakgrunnen skal være omorganiseringen som ble gjort etter varsling om uforsvarlige tjenester.
Tidligere barnevernsleder Irene Pleym Jakola (t.v.) og tillitsvalgt Erna Bakken gir kommuneledelsen ansvaret for at nesten alle ansatte i barnevernet er sykmeldt. Foto: Siri S. Sønstelie, Sør-Varanger Avis

Irene Pleym Jakola varslet i november i fjor til rådmannen og Fylkesmannen om det hun mener er et uforsvarlig barnevernstilbud i Sør-Varanger. Hun var da leder for tjenesten, men er nå blitt fratatt arbeidsoppgavene sine. Dette oppfatter hun som gjengjeldelse for varslet.

– Jeg har over år varslet rådmannen om avvik i barnevernstjenesten. Vi har hatt for få ansatte til å ivareta oppgavene på en forsvarlig måte. Konsekvensene er blant annet fristbrudd på undersøkelser, at vi ikke har gjennomført oppfølgingsbesøk i alle fosterhjemmene, og at vi har vært nødt til å gjøre tøffe prioriteringer, sier Jakola til Kommunal Rapport.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Les mer om partikkel og artikkelkjøp her

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!