Administrerende direktør Lasse Hansen i KS mener Kommunaldepartementet må oppklare hva som blir konsekvensene for folkevalgte, om det innføres et utvidet innsyn for politikere med påfølgende taushetsplikt pålagt av flertallet. Arkivfoto
Administrerende direktør Lasse Hansen i KS mener Kommunaldepartementet må oppklare hva som blir konsekvensene for folkevalgte, om det innføres et utvidet innsyn for politikere med påfølgende taushetsplikt pålagt av flertallet. ArkivfotoMagnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

KS: Ja til utvidet innsyn – skeptisk til straff

Administrasjonen i KS etterlyser utredning av konsekvensene hvis politikere bryter taushetsplikt pålagt av kommunestyret. 

Like før helgen publiserte KS sakspapirene til hovedstyremøtet kommende torsdag, der høringsuttalelsen om ny kommunelov skal vedtas.

Det har vært mest oppmerksomhet om forslaget fra utvalget om å gi lokalpolitikere utvidet rett til innsyn i dokumenter administrasjonen vil holde hemmelig med hjemmel i offentlighetsloven – og at lokalpolitikere som likevel publiserer disse opplysningene skal risikere fengsel.