Barnevernleder og Øygards bror i retten

Politikk. Rolv Kristen Øygard skal onsdag forklare seg på nytt i rettsprosessen mot broren. Representanter for politi og barnevern skal også i vitneboksen.
ktor Thorbjørn Klundseter og Forsvarer Mette Yvonne Larsen etter rettsmøte i ankesaken mot Rune Øygard. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Onsdag blir den nest siste dagen med bevisførsel i Eidsivating lagmannsretts behandling av overgrepsanklagene mot tidligere Vågå-ordfører Rune Øygard. Broren er ordfører for Senterpartiet i Skjåk kommune.

I tingretten forklarte han blant annet at det var vanlig hjemmefra å si at «jeg er glad i deg» og «du er jenta mi» og å være naken betyr egentlig å være lettkledd, ifølge Øygard. Men han likte ikke den intime og seksualiserte kommunikasjonen lillebroren har hatt med jenta på internett.

Lederen for barnevernet i Lom og Skjåk, som også skal vitne onsdag, fikk i tingretten kritikk av den nå 17-årige jentas bistandsadvokat, Nina Braathen Hjortdal, for å ha tatt kontakt med en nabo av familien utenfor en matbutikk for å diskutere undersøkelsessaken de hadde startet mot jenta og familien. Denne naboen vitnet i lagmannsretten tirsdag.

Truende oppførsel

Lese mer?

Jeg er abonnent

Les mer om partikkel og artikkelkjøp her

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!