Fem kommuner i datakrangel i retten

Administrasjon. Fem kommuner er nå i rettssak med Evry med krav om totalt 24 millioner kroner for et økonomi- og personalsystemet de mener ikke fungerer som forutsatt.

Opprinnelig var det sju kommuner som gikk til sak, men to – Ski og Nesseby – har inngått forlik. De øvrige, Båtsfjord, Berlevåg, Modum, Ringerike og Tana, er parter i rettssaken som nå pågår i Oslo tingrett.

Kommunene mener systemet de kjøpte fra Evry, som er Nordens største IT-selskap, ikke holder mål. Systemet ble kalt EDB Ressurs- og virksomhetsstyring (ERV) og har senere fått navnet Digoff. 

– Allerede da vi tok i bruk systemet høsten 2009, fikk vi store problemer i overgangsfasen fra gammelt til nytt system. Vi var forberedt på at det skulle bli noen ting å ta tak i underveis, men vi ante ikke at det ville bli så problematisk og langvarig som det ble, sier økonomisjef Sølvi Mathisen i Båtsfjord til E24.

– Saken går på at de har levert et system som fortsatt ikke er ferdig, sier hun.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Les mer om partikkel og artikkelkjøp her

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!