Sandbakken til KS

Administrasjon. Dag-Henrik Sandbakken (Sp) går fra stillingen som statssekretær i Kommunaldepartementet til å få ansvaret for folkevalgtopplæringen i KS.
Dag-Henrik Sandbakken blir fagsjef i KS. Arkivfoto

Dag-Henrik Sandbakken ble takket av som statssekretær for Liv Signe Navarsete fredag. I dag ble det klart at han skal begynne som fagsjef i KS. Hans hovedansvar blir KS' folkevalgtprogram. Fram mot kommunevalget i 2015 skal han utvikle det nye programmet for opplæring av folkevalgte i kommuner og fylkeskommuner. Folkevalgtprogrammet er et sentralt tilbud til alle lokalt folkevalgte.

– Etter mer enn sju år som statssekretær, er jeg glad for at jeg kan bruke mye av det jeg har lært til å jobbe med å utvikle KS’ opplæring av lokalt folkevalgte. Det er en veldig krevende jobb å være lokalpolitiker, med stort ansvar for velferdsoppgaver som angår hele befolkningen, sier Sandbakken til Kommunal-Rapport.no.

Fram mot kommunevalget i 2015 skal han utvikle det nye programmet for opplæring av folkevalgte i kommunesektoren.

– Jeg vil sette meg grundig inn i hvordan folkevalgtopplæringen fungerer nå, men jeg har mange tanker og ideer om hvordan den kan videreutvikles for å styrke lokalt folkevalgtes kompetanse. Det er blant annet viktig å forstå rolledelingen mellom politikere og administrasjon, slik at de kan samarbeide best mulig. Samtidig bør de folkevalgtes ombudsrolle utvikles, slik at de ivaretar vanlige folks interesser, sier Sandbakken. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Les mer om partikkel og artikkelkjøp her

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!