Oslo kommune vil kjøpe alle aksjene i Hafslund og deretter selge halvparten av kraftproduksjonen og hele kraftsalget til den finske strømgiganten Fortum. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Oslo kommune vil kjøpe alle aksjene i Hafslund og deretter selge halvparten av kraftproduksjonen og hele kraftsalget til den finske strømgiganten Fortum. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixGorm Kallestad / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Ber aksjonærene takke nei til tilbudet fra Oslo kommune

Styret i Hafslund råder aksjonærene til å ikke akseptere det varslede tilbudet fra Oslo kommune. Aksjene verdsettes til betydelig mer enn tilbudet.

Verdianslaget i den uavhengige verdivurderingen fra SpareBank 1 ligger betydelig høyere enn tilbudsprisen på 96,75 kroner per aksje, skriver Hafslund i en  børsmelding tirsdag.

Hafslund-styrets rådgivere mener aksjen er verdt et sted mellom 139 og 168 kroner, ifølge  Dagens Næringsliv .

Det er i tråd med selskapets egne vurderinger, skriver Hafslund i børsmeldingen, der de samtidig oppfordrer minoritetsaksjonærene sine til å gå rettens vei fremfor å akseptere tilbudet fra Oslo kommune.

– Til tross for usikkerheten knyttet til utfallet av en rettslig prosess, og den forsinkelse det vil medføre for oppgjør til aksjonærene, er det styrets samlede vurdering på det nåværende tidspunkt at det vil være i aksjonærenes økonomiske interesse ikke å akseptere budet, men i stedet la prisen bli fastsatt ved rettslig skjønn, sier Hafslund ASAs styreleder Birger Magnus.

Til DN opplyser han at styret har fått indikasjoner på at det kommer til å gå mot rettslig skjønn fremfor at aksjonærene aksepterer tilbudet.

Ved utgangen av april ble det offentliggjort at Oslo kommune og det finske kraftselskapet Fortum ville tilby å kjøpe alle aksjene i Hafslund, noe som ble godkjent av bystyret onsdag i forrige uke.

Det er ventet at et endelig tilbud vil bli fremsatt i begynnelsen av juli med en akseptperiode på rundt fire uker, skriver  E24.

(©NTB)