Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.comColourbox.com
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Ap sier nei til regjeringens forslag til ulvesoner

Gruppemøtet til Arbeiderpartiet sier enstemmig nei til en utvidelse av ulvesoner. Fortsatt er det uklart om regjeringen vil få flertall for sitt forslag.

– Det var en viktig avgjørelse i en sak av stor prinsipiell interesse, sier Eva Kristin Hansen (Ap) i energi- og miljøkomiteen til ANB.

Det er Stortingets energi- og miljøkomité som behandler ulvemeldingen til regjeringen, med Hansen som saksordfører.

Ulvemeldingen åpner for å utvide ulvesonen nordover. 

– Det er stor diskusjon om dette i alle partier, også hos oss. Men på gruppemøtet ble dette synet godt mottatt. Tirsdagens høring i Stortinget forsterket nok synet på at det er riktig å si nei til en utvidelse, sier Hansen.

Også internt i regjeringspartiene er det uenighet om ulvepolitikken. Frps Morten Ørsal Johansen og Høyres Gunnar Gundersen krever begge at stortingsmeldingen må sendes tilbake til regjeringen, ifølge ANB.

Dagens bestandsmål er tre helnorske ulvekull årlig innenfor ulvesonen. I stortingsmeldingen som nå er til behandling, foreslår regjeringen å videreføre dette, men legger også fram et alternativ.

Alternativet innebærer et mål om fem til åtte familiegrupper, hvor også ulver som lever i grenseområdene mellom Norge og Sverige er inkludert.

(©NTB)