Botanisk hage på Tøyen i Oslo fortsetter å holde åpent, men med noen tiltak for å motarbeide at parken brukes som toalett og pilledepot. Foto: Terje Lien
Botanisk hage på Tøyen i Oslo fortsetter å holde åpent, men med noen tiltak for å motarbeide at parken brukes som toalett og pilledepot. Foto: Terje LienTerje Lien
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Nye tiltak holder Botanisk hage åpen

Kortere åpningstider, begrenset parkering og mer politi og vektere er tiltakene som skal bidra til å få slutt på at Botanisk hage brukes som toalett og pilledepot for kriminelle.

Tirsdag truet ledelsen i Botanisk hage med å stenge parken på grunn av forholdene. Ansatte finner stadig brukte sprøyter, nedgravde pillebokser og avføring, og ledelsen mener problemet er økende.

Onsdag ble det derfor arrangert et krisemøte der Bymiljøetaten, politiet og Rusken stilte. Konklusjonen var at parken skal fortsette å holde åpent.

– Vi har diskutert og blitt enige om tiltak vedrørende parkeringssituasjonen, og vi har snakket om åpningstidene til parken, sier direktør Tone Lindheim i Naturhistorisk museum til NRK.

Mer politi og vektere er også blant tiltakene som skal bedre situasjonen i parken.

Botanisk hage er en del av Universitetsmuseene på Tøyen. Den populære parken er på 150 mål, og har 35.000 planter fra 7.500 arter.

(©NTB)