– Det er viktig for meg å raskt få gjenopprettet tilliten til avfallsinnhentingen hos innbyggerne i Oslo, sier Lan Marie Berg, byråd for miljø og samferdsel i Oslo i en pressemelding. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke
– Det er viktig for meg å raskt få gjenopprettet tilliten til avfallsinnhentingen hos innbyggerne i Oslo, sier Lan Marie Berg, byråd for miljø og samferdsel i Oslo i en pressemelding. Arkivfoto: Magnus Knutsen BjørkeMagnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Ny leder i renovasjonsetaten

Pål A. Sommernes fratrer sin stilling som direktør i renovasjonsetaten i Oslo. Kommunaldirektør i Byrådsavdeling for finans, Arild Sundberg, konstitueres som ny direktør med virkning fra tirsdag 17. januar 2017.

Nyheten om direktørbytte i renovasjonsetaten kommer samtidig som Rødt truer med mistillitsforslag mot samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg. Søppelkaoset i Oslo den siste tiden, er årsaken til at Rødt nå truer med mistillit.

– Det er viktig for meg å raskt få gjenopprettet tilliten til avfallsinnhentingen hos innbyggerne i Oslo. For å få kontroll på avfallsinnhentingen, er det nødvendig med nye krefter. Jeg har derfor valgt å sette inn en av våre mest erfarne ledere, nåværende kommunaldirektør i Byrådsavdeling for finans Arild Sundberg, i stillingen, sier Lan Marie Berg, byråd for miljø og samferdsel i Oslo i en pressemelding.

På initiativ fra byråden

Avgått direktør Pål A. Sommernes ønsker ikke kommentere avgangen.

– Jeg har ingen kommentarer i forbindelse med min fratreden som direktør i Renovasjonsetaten utover det som fremgår av utsendte pressemelding fra Byrådsavdeling for Miljø og Samferdsel, sier Pål A. Sommernes i en pressemedling fra renovasjonsetaten.

I denne pressemeldingen uttaler Sommernes følgende:

– Jeg har etter initiativ fra byråden og etter dialog med Byrådsavdeling for miljø og samferdsel, kommet frem til at det beste for Oslo kommune og Renovasjonsetaten, er at jeg trekker meg som direktør.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener et direktørbytte ikke er tilstrekkelig.

– Det hjelper ikke så mye om etatslederen går av hvis Veireno-kontrakten går videre, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes på en pressekonferanse om søppel-saken.

Høyre avventer

Høyre sier de nå vil vurdere hva de skal gjøre med et eventuelt mistillitsforslag.

– Konkurranseutsetting av avfallshåndteringen som ble innført i 1992, har stort sett fungert godt. Det er håndteringen av ny leverandør og ikke konkurranseutsettingen som har skapt det søppelkaoset byen har opplevd i høst, sier Eirik Lae Solberg, leder for Oslo Høyres bystyregruppe, til NTB.
Han sier partiet nå skal gå grundig gjennom Rødts varslede mistillitsforslag mot samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG). Han er ikke imponert over måten Ap har styrt byen på.

– Dette viser at Arbeiderpartiet og Raymond Johansen styrer Oslo på et svært uforutsigbart og spinkelt grunnlag. Vi har dessverre sett flere eksempler på at Rødt presser Ap-byrådet til å føre en betydelig mer venstreorientert politikk enn det valgresultatet i 2015 skulle tilsi. Det er dårlig nytt for byen, sier Lae Solberg.

– Høyre må gå grundig gjennom grunnlaget for mistillitsforslaget og diskutere det i bystyregruppen før vi tar stilling til det. Vi har ikke nå tilstrekkelig grunnlag for å konkludere med at kontrakten bør heves. Jeg vil be om byråd Bergs vurderinger av det i Samferdsel- og miljøkomiteens møte på onsdag, sier han.