Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB scanpixTorstein Bøe / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Norsk Friluftsliv mener vannskuterimportørene feilinformerer

Organisasjonen Norsk Friluftsliv går ut mot flere medieoppslag der vannskuterimportørene mener at kommuner ikke kan vedta forbud mot vannskutere. 

– I flere medier hevder representanter fra vannskuterimportørene at kommunene ikke kan forby vannskuter i sine områder. Det er ikke riktig, sier Siri Meland, fagsjef samfunnskontakt i Norsk Friluftsliv, i en pressemelding.

Hun understreker at både Kystverket, Samferdselsdepartementet og Klima- og miljødepartementet på sine nettsider er tydelige på at kommuner som har gode grunner til å forby vannskuterkjøring, har full anledning til å gjøre dette for ivareta hensyn til trygg ferdsel samt av hensyn til miljø eller friluftsliv.

Regelverket gir kommunene muligheten til å forby vannskuterkjøring i eget sjøområde, med unntak av farleder. De kan også forby bruk av vannskutere i vann og vassdrag. Dette er i tråd med regjeringens ønske om kommunalt selvstyre.

Norsk Friluftsliv, som er en paraplyorganisasjon for 16 norske friluftslivsorganisasjoner, mener at vannskuterimportørene, med advokat Arve Lønnum i ryggen, har kommet med informasjon som skaper usikkerhet i kommunene om hva de kan og ikke kan regulere.

– Denne feilinformeringen er svært uheldig, sier Siri Meland.

Norsk Friluftsliv har tidligere påpekt at frislippet utgjør en stor trussel for blant annet badende, padlere og for rødlistede fuglearter.

(©NTB)