– Jeg erklærte meg inhabil i saker om akuttmottak for asylsøkere i Herøy kommune. Det var varaordføreren som håndterte denne saken på vegne av kommunen, sier Goksøyr i en kommentar til NTB. Foto: Høyre/ Tomas Moss, www.icu.no
– Jeg erklærte meg inhabil i saker om akuttmottak for asylsøkere i Herøy kommune. Det var varaordføreren som håndterte denne saken på vegne av kommunen, sier Goksøyr i en kommentar til NTB. Foto: Høyre/ Tomas Moss, www.icu.noTomas Moss, www.icu.no
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Ordfører-eid selskap drev asylmottak i Møre og Romsdal

Selskapet til Herøy-ordfører Arnulf Goksøyr på Møre og Romsdal har mottatt 11 millioner kroner av UDI for å drive asylmottak i tre måneder.

Ordføreren i kommunen i Møre og Romsdal er en av mange som i fjor høst inngikk avtale med UDI om å drive asylmottak, ifølge VG.

Gjennom selskapet Christianeborg Gjesthus AS, der ordføreren er styreleder og eneste aksjonær, har han tilbudt 180 akuttmottaksplasser til UDI på en tidligere leirskole. Prisen for én plass lå i desember på 700 kroner i døgnet, uavhengig av om den ble brukt. Dermed har UDI betalt rundt 11 millioner kroner til selskapet, ifølge avisen.

I deler av perioden skal asylmottaket, som nå er avviklet, ha stått helt tomt.

– Jeg erklærte meg inhabil i saker om akuttmottak for asylsøkere i Herøy kommune. Det var varaordføreren som håndterte denne saken på vegne av kommunen, sier Goksøyr i en kommentar til NTB.

Christineborg Gjestehus hadde en kontrakt med UDI over tre måneder fra november 2015 til februar 2016 som følge av de store asylankomstene til Norge. Kontrakten ble utarbeidet av UDI og var en standardkontrakt, forteller ordføreren.

Christineborg hadde i perioden om lag 25 personer på lønningslisten. Selskapet hadde 7 millioner kroner i omsetning i 2015, og overskuddet var på 55.000 kroner. (©NTB)