Nyhetsredaktør i Kommunal Rapport Ole Petter Pedersen (t.v.) ble Årets redaktør, sjefredaktør i Vårt Land Helge Simonnes fikk hedersprisen, redaktør v Kvinneguiden.no Susanne Kaluza ble Årets meningsbærer og redaktør for Medier24.com Gard Lehne Borch Michaelsen ble Årets nyskaper da Oslo redaktørforening delte ut priser torsdag kveld. Foto: Reidun Kjelling Nybø
Nyhetsredaktør i Kommunal Rapport Ole Petter Pedersen (t.v.) ble Årets redaktør, sjefredaktør i Vårt Land Helge Simonnes fikk hedersprisen, redaktør v Kvinneguiden.no Susanne Kaluza ble Årets meningsbærer og redaktør for Medier24.com Gard Lehne Borch Michaelsen ble Årets nyskaper da Oslo redaktørforening delte ut priser torsdag kveld. Foto: Reidun Kjelling NybøReidun Kjelling Nybø
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Mer heder til Kommunal Rapport

Kommunal Rapports nyhetsredaktør Ole Petter Pedersen har fått prisen for Årets redaktør av Oslo redaktørforening.

Prisen deles ut hvert år. Prisen går til en redaktør “som har ivaretatt den klassiske redaktørrollen som meningsbærer og garantist for meningsmangfold”, skriver redaktørforeningen i en pressemelding.

Tidligere i år ble Kommunal Rapports journalist Vegard Venli hedret med Flavius-prisen for sitt åpenhetsarbeid. Prisene kommer i kjølvannet av at tre journalister i avisa i fjor også vant Fagpressens gravepris.

Pedersen har jobbet i Kommunal Rapport i mange år, og har vært nyhetsredaktør siden høsten 2014. Han er i tillegg hovedansvarlig for avisa omfattende måling Kommunebarometeret.

Dette er juryens begrunnelse:

“Årets redaktør 2016 er en sterk drivkraft i å utvikle nyhetsjournalistikken i sitt medium - et medium som står helt sentralt i sitt område. Prisvinneren er en svært erfaren journalist som leder både redaksjonen og seg selv utmerket i en digital medieverden. Årets redaktør bruker sin egen kompetanse på en rekke felter, men er like god til å dele sin kunnskap og til å støtte sine medarbeidere. Det er ikke alltid vanlig i dag at en sentral redaksjonell leder også makter og rekker over å produsere vesentlig og tung journalistikk selv, men det gjør Årets redaktør 2016. Noen uker hvert år setter denne redaktøren også av til å utvikle videre noen av de uhyre verdifulle og journalistisk resultatrike verktøyer og metoder vedkommende har vært med på å skape. Redaksjonelle produkter som Kommunebarometeret og Leverandørdatabasen gir oss kritisk journalistikk i en rekke medier - om en svær del av offentlig sektor med flere hundre milliarder kroner i spill årlig. Årets redaktør er en av de tydeligste stemmene for å sikre offentligheten innsyn i dette som er vårt felles eie.”