Illustrasjonsfoto: Magnus Knutsen Bjørke
Illustrasjonsfoto: Magnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Stavanger kommune sier opp avtale med omstridt sykehjem

Stavanger kommune har sagt opp driftsavtalen med Blidensol sykehjem og vil avvikle driften i løpet av to år. Pasientene må flytte til andre sykehjem.

Det har i lengre tid vært samarbeidsproblemer mellom kommunen og styret på sykehjemmet, skriver  Stavanger Aftenblad.

– Vi vil nå sende en oppsigelse av driftsavtalen ved Blidensol. Oppsigelsesperioden er på to år, og når den perioden er omme, vil vi ikke lenger bruke Blidensol som vårt sykehjem. Da må vi flytte pasientene andre steder, sier kommunaldirektør Per Haarr, til avisen.

Sykehjemmet har fått flere advarsler fra kommunen tidligere, men Haarr sier at de ikke har fått noen tilbakemeldinger. Det er første gang at kommunen sier opp en driftsavtale med et sykehjem.

Sykehjemmet har også blitt grundig omtalt i mediene etter at det nektet en ansatt å bære hijab på jobb. Dette førte til at saken ble tatt opp i Likestillings- og diskrimineringsnemnda. Nemnda slo fast at hijab-forbudet ved sykehjemmet er i strid med forbudet mot diskriminering på grunn av religion.

Blidensol sykehjem har tidligere også fått krass kritikk fra Arbeidstilsynet. De mener at driftsstyret ved sykehjemmet overstyrer ledelsen, både når det gjelder daglig drift og HMS-arbeid, og at dette gir uheldige konsekvenser for arbeidsmiljøet.

Kirsten Smedvig, nestleder i driftsstyret ved sykehjemmet, ønsker ikke å kommentere saken overfor Stavanger Aftenblad.

(©NTB)