Atea er den største it-leverandøren til Kommune-Norge. Atea i Danmark er nå under etterforskning for korrupsjon. Ill.foto: Colourbox.com.
Atea er den største it-leverandøren til Kommune-Norge. Atea i Danmark er nå under etterforskning for korrupsjon. Ill.foto: Colourbox.com.Ill.foto: Colourbox.com
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Mistenkt for korrupsjon i Danmark - vinner kontrakter i Norge

Beskyldninger om korrupsjon og politietterforskning av dansk søsterselskap rokker ikke ved Ateas posisjon som den største it-leverandøren i Kommune-Norge. Det norske selskapet fortsetter å vinne kontrakter.

Atea har de siste årene klatret oppover på listen over de største leverandørene i Kommune-Norge, og ligger nå på 5. plass, ifølge Leverandørdatabasen til Kommunal Rapport. I fjor omsatte Atea for 1,2 milliarder kroner på oppdrag for over 200 kommuner i landet, ifølge basen, og er den desidert største leverandøren av it-tjenester til norske kommuner.

I Danmark er den danske utgaven av Atea og ansatte der omfattet av etterforsking. Dansk politi er nå i ferd med å ta stilling til om det skal tas ut tiltaler i det som ifølge danske medier kan bli historiens største korrupsjonssak. Eventuelle tiltaler vil etter planen være klare tidlig på nyåret, opplyser spesialanklager Jørn Thostrup ved statsadvokaten for det danske Økokrim, Særlig Økonomisk Kriminalitet i Danmark (populært kaldt Bagmandspolitiet), til Kommunal Rapport.