En 47 år gammel ble dømt til 6 måneders fengsel i Drammen tingrett tirsdag. Dommen er den første i den omfattende korrupsjonssaken i byen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
En 47 år gammel ble dømt til 6 måneders fengsel i Drammen tingrett tirsdag. Dommen er den første i den omfattende korrupsjonssaken i byen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixLise Åserud / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

47-åring dømt til et halvt års fengsel for korrupsjon i Drammen

En 47 år gammel mann er dømt til 6 måneders fengsel i Drammen tingrett. Dommen er den første i den omfattende korrupsjonssaken i byen.

Dommen er én måned strengere enn det aktor la ned påstand om og ble anket på stedet, melder NRK.

47-åringen var tiltalt for grov korrupsjon. For å få byggesaken sin godkjent, skal han ha betalt 65.000 kroner til en saksbehandler i byggesaksavdelingen i Drammen kommune.

Da saken gikk for retten i forrige uke, mente mannens forsvarer, advokat Svein Duesund, at hans klient måtte frifinnes.

I alt 27 tiltakshavere anklages for å ha betalt bestikkelser til to ansatte i byggesaksavdelingen i kommunen, og den 47 år gamle mannen er altså den første av disse som har fått sin sak behandlet i retten.

Aktor, politiadvokat Hans Lyder Haare i Sør-Øst politidistrikt, la i sin prosedyre vekt på at det skal veldig lite til for å bli dømt for korrupsjon.

Tiltale mot de to saksbehandlerne i kommunen er ennå ikke tatt ut. Politiet siktet 27 utbyggere for medvirkning til grov korrupsjon. Det er tatt ut tiltale mot seks av dem.

En granskingsrapport fra advokatfirmaet Deloitte fra januar i år konkluderte med svak styring, kvalitetssikring og intern kontroll i byggesaksavdelingen i Drammen kommune.

(©NTB)