Hver femte kommune begrenser tigging

Politikk. Til sammen 83 kommuner har lagt begrensninger på tigging, viser Kommunal Rapports undersøkelser. I de øvrige er det fritt fram.
Meldeplikt er den vanligste begrensningen på tigging og pengeinnsamling i norske kommuner. 83 kommuner har en eller annen form for begrensning. Foto: Colourbox

En klage fra en større matbutikk ble tungen på vektskålen da Sola-politikerne vedtok tiggeforbud 15. mai. Med det kniver Rogaland-kommunen og Os i Hordaland om å bli Norges andre kommune med tiggeforbud. Lillesand innførte forbud mot tigging i 2015.

– Vi ønsker å sørge for de verktøy vi mener politiet trenger for å håndtere dette med aggressiv tigging, som i perioder er en utfordring for oss. Når Stortinget har gitt kommunene mulighet til å innføre lokale forbud, har vi benyttet den muligheten, sier Solas ordfører Ole Ueland (H).

Lese mer?

Jeg er abonnent

Les mer om partikkel og artikkelkjøp her

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.