Under her finner du seks videoer med innholdet fra onsdagens konferanse i regi av Kommunal Rapport. Montasje: Terje Lien
Under her finner du seks videoer med innholdet fra onsdagens konferanse i regi av Kommunal Rapport. Montasje: Terje Lien
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Se alle innslagene fra konferansen om måling

Gikk du glipp av Kommunal Rapports konferanse onsdag om målinger i Kommune-Norge? Her kan du se alle foredragene som ble holdt.

Først ut var Bård Kleppe fra Telemarksforsking som fortalte om Norsk kulturindeks og ideen bak Norges mest omfattende kulturkartlegging. Hva han sa kan du se her (videoen er 23:09 minutter):

 

Deretter fikk vi høre rådmann Gro Herheim i Svelvik kommune, fortelle om hvordan kommunen bruker målinger for å forbedre sine tjenester.

– Vi ønsker å utvikle oss selv, og bygge vår kunnskap for å jakte de aller beste løsningene, sier Herheim. Hennes erfaringer kan høre om her (videoen varer i 29:37 minutter):

 

Noe av det det var knyttet mest spenning til var kåringen av vinneren av Kommunebaromteret 2016. Sandefjord kommune stakk av med seieren, rådmann Gisle Dahn var til stede og mottok prisen. – Dette er blitt den mest anerkjente prisen å vinne i kommunene etter hvert. Det er veldig stort å kunne stå her det siste året Sandefjord eksisterer, sa Dahn etter å ha mottatt prisen. Mer om hans reaksjon på førsteplassen og hans forklaring på hvorfor de er så gode, kan du se her (Videoen varer i 09:25 minutter):

 

Professor Jan Ubøe ved Norges Handelshøyskole, drøftet betydningen målinger har for god kommunal styring, og han hadde en kritisk tilnærming til alt vi måler i Kommune-Norge. Kanskje vi kunne måle litt mindre, undret han. Hans foredrag kan du se her (videoen varer i 20:34 minutter):

 

Kommunaldirektør for organisasjon og utvikling Kristin Weidemann Wieland i Bærum kommune ga innblikk i hvordan de bruker målinger i sin organisasjon. Bærum er også blitt lagt merke til for sine kommeplaner som strekker seg 20 år fram i tid. Wielands tanker om målinger og planlegging kan du se her (videoen varer i 22:18 minutter):

 

 

Til slutt var det faglig ansvarlig for Kommunebarometeret Ole Petter Pedersen som snakket om resultatene i årets barometer. Han er for øvrig også nyhetsredaktør i Kommunal Rapport. Er du interessert i å vite litt mer om Kommunebarometeret, så ta en kikk her (videoen varer i 26:20 minutter):