– Jeg ønsker lokalpolitikerne, ansatte og innbyggerne lykke til i arbeidet med å bygge nye Færder kommune, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke
– Jeg ønsker lokalpolitikerne, ansatte og innbyggerne lykke til i arbeidet med å bygge nye Færder kommune, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. Arkivfoto: Magnus Knutsen BjørkeMagnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Nøtterøy og Tjøme blir Færder

Nøtterøy og Tjøme kommuner får grønt lys fra kongen til å slå seg sammen og danne felleskommunen Færder. Også kommunene Hof og Holmestrand slår seg sammen.

Søknaden om sammenslåing fikk godkjentstempel fra Kongen i statsråd fredag.

– Nå kan Færder-seilasen fortsette, sier Tjøme-ordfører Bente Bjerke til Tønsbergs Blad.

– Med vind i seilene, istemmer Nøtterøy-ordfører Roar Jonstang.

Ordførerne har jobbet med sammenslåingsplanene en god stund allerede, men alle beslutninger er så langt tatt med forbehold.

– Nå kan vi starte prosessen, selv om vi har tjuvstartet litt, sier Jonstang.

Det er Toril Eeg som blir rådmann i nye Færder kommune.

– Jeg ønsker lokalpolitikerne, ansatte og innbyggerne lykke til i arbeidet med å bygge nye Færder kommune, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Også kommunene Hof og Holmestrand er vedtatt sammenslått til nye Holmestrand kommune. Begge de nye kommunene skal være ferdig etablert 1. januar 2018.

Det er 428 kommuner i Norge i dag, men med kommunesammenslåingene som er vedtatt blir tallet 422.

(©NTB)