Eigersund-ordfører Odd Stangeland (Ap), Sokndal-ordfører Trond Arne Pedersen (KrF) og Lund-ordfører Olav Hafstad (Ap) signerte avtale om å danne en ny kommune i går. Foto: Leif E. Broch/Eigersund kommune
Eigersund-ordfører Odd Stangeland (Ap), Sokndal-ordfører Trond Arne Pedersen (KrF) og Lund-ordfører Olav Hafstad (Ap) signerte avtale om å danne en ny kommune i går. Foto: Leif E. Broch/Eigersund kommuneLeif E. Broch/Eigersund kommune
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

«Samlet står vi sterkere»

Det er tittelen på sammenslåingsavtalen mellom Eigersund, Lund og Sokndal, og det var budskapet fra de tre ordførerne da den ble presentert tirsdag ettermiddag.

– Det er litt vanskelig å være en sterk i en kommune med kun 3.300 innbyggere. Fortsetter vi som nå, frykter jeg at Sokndal kommer til å levere dårligere tjenester. Sammen med gode naboer kan vi utrette større ting. Sammen er vi sterkere, sa Sokndal-ordfører Trond Arne Pedersen (KrF) på pressekonferansen i Eigersund i går, ifølge lokale medier.

Sammen med Eigersund-ordfører Odd Stangeland (Ap) og Lund-ordfører Olav Hafstad (Ap) presenterte han avtalen forhandlingsutvalget er enige om. Det som heter intensjonsavtale de fleste steder, har de tre Rogalandskommunene kalt et prospekt.