I 47 kommuner stemmes det i dag, mandag. Børre Nilssen leverte sin stemme på rådhuset i Bogen i Evenes.​ Foto: Lisa Rypeng
I 47 kommuner stemmes det i dag, mandag. Børre Nilssen leverte sin stemme på rådhuset i Bogen i Evenes.​ Foto: Lisa Rypeng
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Mer enn tre av fire sier nei

I 12 fylker var det til sammen 47 folkeavstemninger mandag kveld. Her finner du resultatene. Folk har sagt nei i 37 kommuner og ja i 10. 

Til sammen er det 47 kommuner hvor velgerne har anledning til å gå til stemmelokalene og si sin mening om sammenslåing, viser Kommunal Rapports gjennomgang.

Slik fordeler avstemningene seg landet rundt, med resultater:

Klikk på fylkesnavnet for å lese enkeltartikler med mer detaljer om resultatene. Disse sakene er også tilgjengelig fra vår forside. 

Andre avstemninger

Risør - NEI: Stemte over Risør, Tvedestrand, Gjerstad og Arendal, eller å bli stående som egen kommune. 83 prosent stemte for å forbli egen kommune, 11 prosent ville gå inn i en ny kommune. 5 % stemte blankt. Valgdeltakelsen var bare 24,3 prosent. En innbyggerundersøkelse publisert nylig viste også flertall mot denne sammenslåingen. Etter den har Risør og Gjerstad startet dialog om sammenslåing.

Rindal - JA: Spørsmålet velgerne fikk var ja eller nei til sammenslåing generelt. 51 prosent stemte ja, 47 prosent stemte nei. Deretter fikk velgerne to alternativer: Orkdal med nærliggende kommuner eller Halsa, Surnadal og Rindal. Det siste forutsetter at den nye kommunen blir en del av Trøndelag. 62 prosent stemte for Orkdal, 36 prosent for Surnadal og Halsa. Valgdeltakelsen var 58,5 prosent, melder kommunen.