Kommunene med folkeavstemning i Nord-Trøndelag i dag er merket med rødt i dette kartet. Artikkelen oppdateres etter hvert som resultatene kommer inn. Grafikk: Britt Glosvik
Kommunene med folkeavstemning i Nord-Trøndelag i dag er merket med rødt i dette kartet. Artikkelen oppdateres etter hvert som resultatene kommer inn. Grafikk: Britt Glosvik
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

4 sa ja i Nord-Trøndelag - 5 stemte nei

Steinkjer og Verran blir sannsynligvis sammenslått som følge av avstemningene i Nord-Trøndelag mandag. Et svært knepent flertall av de som stemte i Frosta sa nei til Stjørdal.

Nye Steinkjer: To ja, én nei

Ordførerne i Steinkjer, Snåsa og Verran signerte intensjonsavtale 29.03.16. Foreløpige resultater fra forhåndsstemmene viser foreløpig at det er en viss stemning for sammenslåing i Steinkjer og Verran, men definitivt ikke i Snåsa. Snåsa er den minste kommunen med om lag 2.100 innbyggere, mens Verran har rundt 2.600 og Steinkjer litt over 21.000.

Resultatene:

Steinkjer - JA: 61 % stemte ja til sammenslåing, 38 % stemte nei. Som Trønder-Avisa antydet tidlig mandag kveld var det ekstremt lav valgdeltakelse - bare 24,5 prosent.

Snåsa - NEI: 70 % stemte mot sammenslåing, 29 % stemte for. Valgdeltakelsen var på hele 72,8 prosent.

Verran - JA: 74 % stemte ja til sammenslåing med Steinkjer. 26 % stemte nei. Valgdeltakelsen var på 55,1 prosent. 

Nye Stjørdal: Én avstemning - knepent nei

Frosta - NEI: 52 % stemte nei til sammenslåing med Stjørdal. 46 prosent stemte ja. Valgdeltakelsen var hele 66,6 prosent. 

Midtre Namdal: To for - tre imot

Namsos, Fosnes, Overhalla, Namdalseid, Flatanger og Høylandet startet forhandlinger 08.02.16 og signerte intensjonsavtale 18.03.16.

Slik gikk det i avstemningene i dag:

Høylandet - NEI: 82 % stemte nei til sammenslåing, 17 % stemte ja. 62,1 % valgdeltakelse.

Overhalla - NEI: 63 % stemte nei til sammenslåing, 37 % stemte ja. Valgdeltakelsen var på 56 %.

Fosnes - JA: 68 % av de som stemte sa ja til Midtre Namdal-alternativet. 31 % stemte nei. Kommunen melder om en valgdeltakelse på 57,9 %.

Flatanger - NEI: 74 % stemte for å beholde kommunen som selvstendig. 26 % ville gå sammen med de fire andre kommunene i Midtre Namdal-alternativet. Valgdeltakelsen var 61,4 %. 

Namdalseid - JA: 62 % stemte ja til sammenslåing, mens 38 % stemte nei. 53,3 prosent valgdeltakelse. ifølge Trønder-Avisa.

Namsos har ikke folkeavstemning. Kommunen presenterte før helga resultatet av en innbyggerundersøkelse som viser at 71 prosent av de som ble spurt er positive til en sammenslåing.