Jan Tore Sanners (H) popularitetskurve synker. Arkivfoto: Terje Lien
Jan Tore Sanners (H) popularitetskurve synker. Arkivfoto: Terje LienTerje Lien
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Bare to av ti fornøyd med reformen

Kommunereformen har gjort Jan Tore Sanner (H) til en kontroversiell kommunalminister, viser Kommunal Rapports store lokalpolitikerundersøkelse. 

Bare 22 prosent av lokalpolitikerne i vår undersøkelse svarer at de er svært eller ganske fornøyd med regjeringens gjennomføring av kommunereformen. Det skriver Kommunal Rapports ukeavis i dag, torsdag.

– 20 prosent stemmer ganske godt med de rundt 90 kommunene som er kommet i mål med reformen. Jeg ser ikke noe nytt i de tallene, men jeg forstår at det er krevende å gjennomføre så store endringer på så kort tid som i kommunereformen, er kommunalminister Jan Tore Sanners (H) kommentar.

Både i Høyre og Frp er et betydelig mindretall på 30–40 prosent av lokalpolitikerne misfornøyd med regjeringens gjennomføring av kommunereformen. De fleste av dem sier også nei til at Stortinget skal kunne vedta sammenslåinger mot kommunens vilje – med tvang.

Sanners egen popularitet har falt gjennom stortingsperioden, viser vår årlige undersøkelse. Nesten halvparten av lokalpolitikerne mente han var et godt valg som kommunalminister høsten 2013. Siden har andelen som er fornøyd med han som statsråd falt til om lag en tredel. 

Les mer i Kommunal Rapports ukeavis (eget abonnement).