Etablerer nye sentre for verdensarv

Kultur. I samarbeid med Riksantikvaren etablerer Miljødirektoratet to nye sentre i tilknytning til Røros bergstad og industriarven på Rjukan/Notodden
Bergstaden Røros med Røros kirke og fredet trehusbebyggelse. Nå vil det også bli etablert et eget senter i forbindelse med at bergstaden på Røros er innlemmet på listen over verdens kulturarv. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

– Disse sentrene skal være motorer i det lokale verdensarvarbeidet. De skal også bidra til målet om at lokalsamfunnet skal spille en rolle i arbeidet med verdensarvkonvensjonen, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen som ønsker å etablere verdensarvsentre ved alle de norske verdensarvområdene.

Fra før har Norge tre autoriserte verdensarvsentre – Bergkunsten i Alta, Vestnorsk fjordlandskap ved Geirangerfjorden og Vegaøyan. Nå følger altså Røros bergstad og Circumferensen og Rjukan-Notodden industriarv etter. Norge har åtte inskripsjoner på UNESCOs liste over verden kulturarv.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!