Ordfører holder biblioteket åpent

Kultur. Folkebibliotekene låner ut færre bøker enn før, men i Vågsøy har biblioteket blitt en viktig møteplass. Ordfører Kristin Maurstad (Ap) tar sommerjobb på biblioteket for å hindre sommerstenging.
Folkebiblioteket i Vågsøy hadde blitt sommerstengt hadde det ikke vært for at ordfører Kristin Maurstad stepper inn som vikar i halvannen uke i juli. Foto: Vågsøy kommune

Fra 24. juli og i halvannen uke framover er det ordføreren selv som står for drifta av folkebiblioteket i Måløy i Vågsøy kommune i Sogn og Fjordane. Og det er ikke første gangen Maurstad bytter ut ordførerkjede med stempel og lånekort. Også i fjor steppet den litteraturkyndige inn som vikar på biblioteket.

– Jeg er ikke utdannet bibliotekar, men jeg har storfag i norsk og har peiling på språk og litteratur. Jeg fikk opplæring på systemet her i fjor og satser på at jeg husker det i år også. Det gikk bra i fjor, sier Maurstad som blir den eneste på jobb når hun skal inn i bibliotekarrollen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Les mer om partikkel og artikkelkjøp her

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.