Det har vært strid internt i Trondheim kommunes avdeling for oppvekst og utdanning. En granskingsrapport fra firmaet Visma konkluderte med at ledelsen hadde brutt arbeidsmiljøloven. Arkivfoto: Ole Petter Pedersen
Det har vært strid internt i Trondheim kommunes avdeling for oppvekst og utdanning. En granskingsrapport fra firmaet Visma konkluderte med at ledelsen hadde brutt arbeidsmiljøloven. Arkivfoto: Ole Petter Pedersen
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Direktør slutter på dagen

Etter interne stridigheter går kommunaldirektør i Trondheim kommune på dagen, for å skape ro i organisasjonen.

Gunn Røstad går av som direktør for oppvekst og utdanning, melder kommunen på egne nettsider.

– Hun har valgt å trekke seg på eget initiativ, sier rådmann i Trondheim kommune, Morten Wolden til Adresseavisen.

Det har vært strid internt i organisasjonen, og en granskingsrapport fra firmaet Visma konkluderte med at ledelsen hadde brutt arbeidsmiljøloven. I kjølvannet av granskingen har lokalavisa også fått innsyn i en av varslingssakene, hvor det rettes svært sterk kritikk mot Røstad.

– Det er tøft for staben ved oppvekst- og utdanning og for henne at dette skjer. Jeg har hatt møter med OU-staben, og nå må vi se framover, sier Wolden til avisa.

Rådmannen orienterte formannskapet om fratredelsen onsdag morgen.

Kommunen skal hente inn ekstern kompetanse på arbeidsmiljø for å jobbe med forholdene i organisasjonen.

Ørland kom til Trondheim i 2012, da hun var rådmann i nabokommunen Ørland.

Problemene med arbeidsmiljøet i Trondheim skal ha blitt tatt opp første gang tidlig i fjor, med daværende rådmann Stein Ytterdahl. Til sammen fire personer varslet så i vår om det de hevdet var kritikkverdige forhold.

Rådmann Wolden beklaget i juli saken overfor de ansatte.

– Vi skal ikke ha det slik i Trondheim kommune. Det er også beklagelig at det har tatt så lang tid å håndtere saken. Det er lang tid for de ansatte å ha det trasig på jobb, sa rådmannen til Adresseavisen i sommer.

Kommunal Rapport har onsdag kontaktet Røstad med tilbud om å kommentere saken utover det hun er sitert på i pressemeldingen fra kommunen.