Fikk utbetalt millioner gjennom direkteanskaffelser

Leverandørdatabasen. Kommuneleder i Karlsøy avviser at han skal ha fått fordel ved selv å tilrettelegge for oppdrag gitt som direkteanskaffelser til eget selskap. Til sammen har kommunen siden 2012 utbetalt 7 millioner kroner til firmaet hans, viser Leverandørdatabasen.
Revisjonsfirmaet KomRev Nord har utarbeidet en rapport som er kritisk til anskaffelser i Karlsøy kommune. Illustrasjonfoto

Kommunelederens selskap var ifølge Leverandørdatabasen i fjor den nest største leverandøren til Karlsøy kommune innen sektoren der han har en ledende stilling. Han eide fram til nylig 66 prosent av aksjene i selskapet, broren eide 34 prosent. I dag sitter lederen med 100 prosent av aksjene.

Kommunens egne regnskapstall og Leverandørdatabasen viser at selskapet har fått utbetalt til sammen nærmere 7 millioner kroner i perioden fra og med 2012 til og med 2016 på kommunale oppdrag. En vesentlig del skal ifølge revisjonsfirmaet KomRev Nord ha blitt delt ut som ulovlige direkteanskaffelser.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Les mer om partikkel og artikkelkjøp her

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!