Forhandlingsleder Per Kristian Sundnes (i midten av bildet) i KS på vei inn til forhandlingsstart 12. april. Han berømmer arbeidstakerne for edruelighet om rammens størrelse og mener årets utfordring er fordelingen av knappe penger. Foto: Terje Lien
Forhandlingsleder Per Kristian Sundnes (i midten av bildet) i KS på vei inn til forhandlingsstart 12. april. Han berømmer arbeidstakerne for edruelighet om rammens størrelse og mener årets utfordring er fordelingen av knappe penger. Foto: Terje LienTerje Lien
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

KS vil fjerne lavlønnsgaranti

KS vil i sitt tilbud i innspurten av tarifforhandlingene fjerne lavlønnsgarantien som LO fikk gjennomslag for i 2010, og i stedet utvide ansiennitetsstige til 16 år.

Forhandlingene i kommunesektoren går inn i sluttfasen. Blir ikke partene enige innen midnatt lørdag 30. april, må riksmekleren på banen. De aller fleste hovedoppgjør har gått til mekling.

Arbeidstakerne vurderer nå tilbudet KS kom med tirsdag. Det er et omfattende og helhetlig økonomisk opplegg som KS mener ivaretar alle grupper ansatte i kommunesektoren. Rammen for KS-tilbudet er 2,4 prosent lønnsvekst, som i frontfaget i privat sektor.