Altfor mange barn vokser opp i utrygge og skadelige omgivelser. Dette har førsteamanuensis Clas Jostein Claussen en feig holdning til, mener Tollef Stensrud. Illustrasjonsfoto: Heidi Hattestein
Altfor mange barn vokser opp i utrygge og skadelige omgivelser. Dette har førsteamanuensis Clas Jostein Claussen en feig holdning til, mener Tollef Stensrud. Illustrasjonsfoto: Heidi Hattestein
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.
Debatt
Meninger i debattinnlegg står for skribentens regning.

Vi tar ansvar for utsatte barn

Utsatte barn trenger ikke feiginger – i hvert fall ikke blant dem som skal utdanne våre barnehagelærere.

Vi inviterer gjerne Clas Jostein Claussen til en konstruktiv dialog.

Førsteamanuensis Clas Jostein Claussen er igjen ute og kritiserer kommuner og andre barnehageeiere som tør å ta tak i de vanskelige områdene rundt barns oppvekst og trygghet.

Den rutinerte amanuensen går sågar så langt som å stemple oss som godhetsidioter. I sitt innlegg i Kommunal Rapport anklager han blant annet Porsgrunn kommune for å standardisere lovbrudd, og å utøve dårlig faglig skjønn.

Claussen refererer til vår gjennomarbeidete mal for foreldresamtalen. Den har han fått ved henvendelse til kommunen, som også velvillig og raust har utstyrt han med opplæringsplan, forberedelsesskjema og andre dokumenter som tilhører dette arbeidet.

Han velger likevel å ta disse spørsmålene ut av sin sammenheng og forsøker å underbygge sin feige holdning til det faktum at altfor mange barn vokser opp i utrygge og skadelige omgivelser.

At vi som barnehageeiere tar det faktum på alvor, burde han som utdanner barnehagelærere, snarere applaudere enn kritisere. Som ansvarlige ledere må vi våge å gjøre noe – å tørre, det er å spørre!

Vi forsøker å unngå at opplysninger som framkommer i slike samtaler skal komme i konflikt med personvernloven, men Claussen har tydeligvis også juridisk spisskompetanse, siden han fastslår det motsatte. Vi inviterer gjerne Claussen til en konstruktiv dialog med oss og andre barnehageeiere som driver nybrottsarbeid på dette området.

Foreløpig har han dessverre stilt seg selv på sidelinjen med sitt tabloidiserte forsøk på å stemple oss som idioter. Da fortjener han faktisk å bli karakterisert som en feiging.

Vi utfordrer han imidlertid til en duell i Porsgrunn, på en dertil egnet dato før året er omme. Han må gjerne ta med egen sekundant.

Dersom han tar imot utfordringen vil også invitere andre fagfolk, barneombud, samt forelesere og studenter ved barnehagelærerutdanningen ved Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til det som kan bidra til at færre barn opplever overgrep og utrygge oppvekstforhold.