Fylkesråd Aasa Gjestvang ble kåret til Årets kommuneprofil i fjor for sitt arbeid mot frafall i videregående skole. I år skal det velges tre kommuneprofiler. Foto: Magnus K. Bjørke
Fylkesråd Aasa Gjestvang ble kåret til Årets kommuneprofil i fjor for sitt arbeid mot frafall i videregående skole. I år skal det velges tre kommuneprofiler. Foto: Magnus K. Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.
Leder
Lederartikler gir uttrykk for Kommunal Rapports syn. Ansvarlig redaktør har ansvar for innholdet.

Tid for å kåre kommuneprofiler!

Hvem er årets ordfører? Hvem er årets rådmann? Og hvem er årets kommunale leder

Ja, nå skal vi kåre Årets kommuneprofil i tre kategorier! Kommunal Rapport mener det er viktig å framheve spesielt gode resultater signert toppledere i kommunesektoren – til inspirasjon og nytte.

Når Kommunal Rapport året rundt har et kritisk blikk på det som skjer i kommunene og hvordan de ansvarlige agerer, blir vi samtidig oppmerksom på noen som virkelig gjør en forskjell til fordel for innbyggerne. For å kunne fortelle de virkelig gode historiene her, ber vi hvert år også om forslag til profiler det er verdt å framheve.

En jury med ekspertise fra ulike deler av Kommune-Norge har nominert to kandidater til hver klasse ut fra forslagene som kom inn. I denne avisa kan du lese om de folkevalgte topplederne som kan bli årets ordfører etter avstemningen. Resultatet blir distribuert med første utgaven av Kommunal Rapports ukeavis 2017, og selvsagt på kommunal-rapport.no.  

Juryen har hatt interessante diskusjoner om hva som er riktig å premiere. Den debatten håper og tror vi vil gå i sosiale medier og rundt kantinebordene i kommunene også.

Det finnes heldigvis mange ledere i kommunal sektor som gjør en utmerket jobb, år ut og år inn. Prosessene er gjerne lange, men noen ganger tar disse lederne særlig merkbare grep. Juryen har begrenset seg til å velge blant dem som har skilt seg spesielt ut dette året.

Uavhengig av partitilhørighet, har begge de nominerte til Årets ordfører lagt for dagen et klart verdisyn. Og de har tatt lokale grep som gir gjenklang nasjonalt, ordførerne fra de geografiske ytterpunktene Kristiansand og Sør-Varanger. Mens regnbueflagget fikk vaie fra rådhuset i sørlandshovedstaden, ble flyktningene ønsket velkommen inn i Fjellhallen i Kirkenes.

Selvsagt er det viktig med gode ledere, enten det er innen administrasjon eller politikk. Det er avgjørende for innbyggerne, til sjuende og sist, og for kommunens omdømme.

Snart er det tid for å stemme! Den endelige avgjørelsen ligger hos leserne av Kommunal Rapport og kommunal-rapport.no. Hvem er din favoritt?