I morgen skal Aina Borch møte Bob Geldof og høre ham på scenen på Midnattsrock. Foto: Privat
I morgen skal Aina Borch møte Bob Geldof og høre ham på scenen på Midnattsrock. Foto: Privat
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Møter sin ungdoms rockehelt

Konsert og møte med Bob Geldof i morgen blir et høydepunkt i Porsanger-ordfører Aina Borchs sommer.

Sommerpraten

Hvem: Aina Borch (46)

Hva: Ordfører for Ap i Porsanger 

Hvorfor: Skal møte artisten Bob Geldof, kjent fra blant annet Live Aid

– Jeg var blodfan av Bob Geldof og Boomtown Rats i sin tid. Det blir stort å høre dem på Midnattsrock lørdag, sier ordfører Aina Borch (Ap).

Midnattsrock i Porsanger er en årlig happening med mange tusen publikummere, både lokale og tilreisende.

– Dit skal jeg! Det blir masse god musikk og festivalstemning, og i år er Bob Geldof det virkelig store navnet for meg, sier Borch.

Hun ble inspirert av engasjementet Geldof viste gjennom prosjektene sine på 80-tallet, med Band Aid- og Live Aid-konsertene.

– Han viste at det var mulig å sette verdensproblemene på dagsordenen på en helt ny måte. Det rørte meg og var veldig inspirerende.

Med rockeren til Sametinget

I morgen får ordføreren oppleve den irske rockeren ikke bare fra scenen, men også personlig. Før konserten skal hun nemlig ledsage artisten og hans følge på besøk på Sametinget i Karasjok, sammen med blant andre Finnmarks lokale verdensstjerne Mari Boine.

Dernest tar ordføreren ferie, etter en hektisk sommer så langt, med ikke bare Midnattsrock, men også feiring av Finnmarkseiendommens (Fefo) tiårsjubileum og Glad Lakselv-dager.

– Vi har ingen spikret plan for ferien. Kanskje setter vi oss i bilen, på et fly eller blir hjemme. Det eneste som er sikkert, er at vi skal besøke familie, senke skuldrene og nyte livet hvor vi enn er.

– Hva er beste avkopling for deg?

– Å være på tur. Det kan like gjerne være i London som til fjells. Jeg liker å bruke kroppen, lese, være sammen med mennesker og la jobb være jobb.

Motorsykkel og Bremnes på øret

Ordføreren forteller at hun også slapper godt av bakpå motorsykkelen til mannen, med Kari Bremnes på øret, på veien langs Porsangerfjorden.

– Den er Norges fjerde lengste fjord, med mye vakkert å se på.

– Har du et fint sommerminne du vil dele?

– Mitt beste rockeminne er fra Midnattsrock et år da Postgirobygget var avslutningsband. Det var leid inn et stort sirkustelt i tilfelle dårlig vær. Stemningen og folkelivet var eventyrlig og uforglemmelig da sola i femtida om morgenen skinte inn gjennom teltet.

– Hva er beste sommermat for deg?

– Fersk, kokt havlaks er ikke daglig kost. Det er sommermat, det!

– Hva er din sommerlektyre?

– Nå leser jeg en bok av en lokal forfatter, Karin Bjørseth Persen, som heter Kineserne kommer. Hun har selv kalt den en morothriller. Det er en historie med lokal vri, et internasjonalt tema og konspirasjonsteorier så det holder. Spennende!