Trine Lise Stårvik testet blant annet badevannet mens hun var ordførervikar. Foto: Yvonne Andrea Fjestad
Trine Lise Stårvik testet blant annet badevannet mens hun var ordførervikar. Foto: Yvonne Andrea Fjestad
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Rister av seg badekritikk

Ordførervikar Trine Lise Stårvik skapte debatt i Stange kommune da hun blogget om bading, bærplukking og gårdsbesøk. Men 28-åringen nyter sommeren videre. 

«Nils har tatt ferie, så nå er je sjæf. Første oppdrag var å vinke farvel og god tur videre til Skibladner. Vil noen slå av en prat, ta en kaffekopp eller invitere meg på noe, er det bare å si ifra!»

Sommerpraten

Hvem: Trine Lise Stårvik

Hva: Varaordfører i Stange. 

Hvorfor: Fikk høre at hun tegnet et for rosenrødt bilde av Stange mens hun var ordførervikar

Varaordfører Trine Lise Stårvik (Ap) fikk god respons på meldingen hun la ut på kommunens facebookside da hun ble ordførervikar.

I løpet av de neste 15 dagene blogget hun blant annet om bading med barn og kajakktur, hun sjekket brunskogsnegler, besøkte et sykehjem, et transittmottat for enslige mindreårige asylsøkere og flere gårder.

Men lokalpolitikere fra Frp og Sp syntes rapportene ble for glamorøse. De mente hun heller burde blogget om kommunale veger som går i oppløsning, tette kloakkledninger og feil bruk av eiendomsskattekroner.

- Har du bedrevet rosablogging fra ordførerpulten, Trine Lise Stårvik?

- Nei, jeg har også skrevet om markeringen av 22. juli, som var ett av to offisielle oppdrag under vikariatet. Det er mange som går ut i ferie på rådhuset i juli, og jeg fant ut at jeg ikke ville sitte der alene. Jeg ville ut og møte folk i forskjellige aldre og yrkesgrupper. Noe av kritikken gikk på at ikke alle har råd til å dra på lange turer i skog og mark og reise fra gård til gård. Men å gå på tur, bade og plukke bær er gratis.

- Kan deler av kritikken skyldes at det er uvanlig at ordførere blogger om jobben på Facebook?

- Ja. Men jeg liker å bruke Facebook fordi jeg da kan styre hvilken informasjon som kommer ut selv. Dette var en fin mulighet til å fortelle om mine 15 dager som ordfører og deler av kommunen. Jeg har jo møtt personer og hørt historier som jeg ikke har lagt ut på Facebook. Man må jo være forsiktig med hva man legger ut. Jeg tar med meg deres bekymringer videre i det politiske arbeidet.

(Sommerpraten fortsetter under bildet)

Stårvik jobbet også en dag på Gaustad gård mens hun var ordførervikar. - Jeg koste ikke bare med grisunger, men spadde også møkk og tok ultralyd på drektige purker, sier hun. Foto: Olav Vold

- Har du ferie nå?

- Ja, jeg står på farten til å dra til Valdres med kjæresten for å gå i fjellet og besøke en onkel og tante som har gård med kyr. Jeg skal også til New York en uke med tre venninner i september, så ferien er variert.

- Er det noe i New York som du gleder deg spesielt til?

- Vi skal bo rett ved Magnolia Bakery, og jeg gleder meg veldig til å smake på cupcakene. Uff, nå høres jeg ut som en rosablogger. Men jeg er veldig glad i god mat og gode kaker. Jeg er også veldig sportsinteressert og gleder meg til å se New York Yankees spille kamp. Jeg ser også fram til musikal på Broadway.

- Hvilken sommermat liker du?

- Spekemat og alt som kan grilles.

- Skrur du av mobiltelefonen når du er på ferie?

- Jeg vurderer å skru den av, for det ble et veldig medietrykk og mange henvendelser etter avisoppslagene om ordførervikariatet. Men det løser seg kanskje av seg selv i fjellet, det er jo ikke sikkert det er mobildekning der. 

- Hva leser du i sommer?

- Jeg har blant annet lest «Bienes historie» av Maja Lunde og «Sandmannen» og «Stalker» av Lars Kepler i sommer. På feriene skal jeg blant annet ha med meg «Ulveøya» av Lajla Rolstad og «To kill a mockingbird» av Harper Lee.