– Dette er jo ikke et løft for kommunal sektor. Slik man legger det opp virker det ikke som at kriteriene treffer målgruppen, hvis man skal tro på det de har sagt om ideell størrelse på kommunene, sier Hadsel-ordfører Siv Dagny Aasvik (Ap) til Kommunal Rapport. Foto: Foto: Martin Losvik
– Dette er jo ikke et løft for kommunal sektor. Slik man legger det opp virker det ikke som at kriteriene treffer målgruppen, hvis man skal tro på det de har sagt om ideell størrelse på kommunene, sier Hadsel-ordfører Siv Dagny Aasvik (Ap) til Kommunal Rapport. Foto: Foto: Martin LosvikFoto: Martin Losvik
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Mener mellomstore rammes for hardt

Hadsel kommune spør hvor treffsikkert det nye strukturkriteriet er når 144 av 146 kommuner mellom 5.000 og 20.000 innbyggere taper på det.

Nordlandskommunen Hadsel har snaut 8.000 innbyggere, og er blant mange små- og mellomstore norske kommuner som taper på deler av endringene i inntektssystemet.

Innføringen av et strukturkriterium for å differensiere basistilskuddet rammer nemlig kommuner mellom 5.000 og 20.000 innbyggere hardt (se faktaboks).