SKATT:  Så langt i år har skattene utviklet seg gunstig for Kommune-Norge. Men: Det er flere usikkerhetsmomenter relatert til skatteinntektene utover høsten.
SKATT: Så langt i år har skattene utviklet seg gunstig for Kommune-Norge. Men: Det er flere usikkerhetsmomenter relatert til skatteinntektene utover høsten.
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Justerer ned skatteanslaget

Regjeringen tror skatteinntektene til kommunesektoren vi bli klart lavere enn hva sektoren har budsjettert med, framgår det av kommuneproposisjonen.

«Lavere lønnsvekst medfører lavere vekst i skatteinntektene til kommunesektoren. Sammenliknet med saldert budsjett 2017 er anslaget på kommunesektorens skatteinntekter nedjustert med 850 mill. kroner», skriver Kommunaldepartementet i proposisjonen.

Samtidig blir anslaget for lønnsveksten nedjustert fra 2,7 til 2,4 prosent. 

Svært høye skatteinntekter i fjor som skyldtes skattetilpasning blant aksjonærer gjør det ekstra vanskelig i år å beregne utviklingen i skatteinntektene. 

Vanligvis budsjetterer kommuner og fylkeskommuner med regjeringens skatteanslag. Nå ligger det altså an til at inntektene blir lavere enn budsjettert.