– Det er alltid et mål for KS å oppnå fullfinansiering av statlige reformer, sier Gunn Marit Helgesen til Kommunal Rapport. Arkivfoto: Terje Lien
– Det er alltid et mål for KS å oppnå fullfinansiering av statlige reformer, sier Gunn Marit Helgesen til Kommunal Rapport. Arkivfoto: Terje LienTerje Lien
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

– De lyttet til vårt budskap

Regjeringen og KS møttes tirsdag for å diskutere konsekvensene av å innføre bemanningsnorm. – Et konstruktivt møte, sier KS-leder Gunn Marit Helgesen. Men uenigheten består.

– De lyttet til vårt budskap og var enig i at det er noen dilemmaer her, forteller KS-leder Gunn Marit Helgesen.

Dette er saken

Regjeringen har foreslått å lovfeste et minimumskrav til grunnbemanningen i barnehager. Det innebærer at det minimum skal være én ansatt per tre barn under tre år og én ansatt per seks barn over tre år. Departementet foreslår også å skjerpe kravet til pedagogisk bemanning.

For å innfri kravet om ny pedagognorm, som innebærer maksimalt sju barn under tre år og 14 barn over tre år per pedagogisk leder, er det behov for 4.450 flere barnehagelærere, jevnt fordelt i private og kommunale barnehager. Det må i tillegg tilsettes 850 årsverk til grunnbemanningen for å oppfylle bemanningsnormen.

Kunnskapsdepartementet har bevilget 172,2 millioner kroner over statsbudsjettet for 2017.