Statsminister Erna Soberg blir i et brev bedt om å gripe inn i en barnevernsak. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke
Statsminister Erna Soberg blir i et brev bedt om å gripe inn i en barnevernsak. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

100 jurister med brev til Solberg om barnevernssak

Over hundre jurister fra flere land har underskrevet et brev der de ber statsministeren om å gripe inn i barnevernsaken i Naustdal, der et norsk-rumensk par ble fratatt sine fem barn.

Juristene hevder i et brev til statsminister Erna Solberg at foreldreretten og religionsfriheten til det norsk-rumenske ekteparet ble krenket da barnevernet tok hånd om deres fem barn i november i fjor, skriver Dagen. Foreldrene er siktet for familievold.

– Vi har gjort oss kjent med fakta i saken og er dypt urolige over at overtakingen av barna var motivert av den kristne troen til familien, heter det i brevet. Familien er pinsevenner.

Juristene som har underskrevet brevet er fra USA, Tsjekkia, Tyskland og Sør-Korea. De mener at barnas religiøse identitet ikke er ivaretatt og de reagerer på at søskenflokken er blitt splittet. Solberg blir bedt om å sørge for at det yngste barnet forblir hos familien og at de fire andre straks returneres.

– Det finnes ingen hjemmel i barneloven for omsorgsovertakelse ut ifra religion, men det er forbudt å slå barn, sa barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) til avisen i januar.

(©NTB)