Kontrollutvalg undersøker barnevernskrise

Oppvekst. Bakgrunnen for at store deler av barnevernet i Sør-Varanger er sykmeldt, skal nå undersøkes av kontrollutvalget. Også Arbeidstilsynet er varslet.
Kontrollutvalget i Sør-Varanger og leder Staal Nilsen (Frp) har lagt om revisjonsplanene etter avisoppslag om barnevernet. Foto: Stian Hansen, iFinnmark.no

– Vi leste i avisene om de mange sykmeldingene og at barnevernslederen hadde varslet rådmannen og Fylkesmannen om uforsvarlig tilbud i tjenesten. Derfor la vi om våre planer for forvaltningsrevisjon og har bedt revisjonen om å undersøke dette, sier kontrollutvalgsleder Staal Nilsen (Frp) til Kommunal Rapport.

Barnevernsleder Irene Pleym Jakola varslet i november rådmannen, med kopi til Fylkesmannen, om det hun mente var et uforsvarlig barnevernstilbud. I desember ble tjenesten omorganisert og Jakola fratatt oppgaver og myndighet.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Les mer om partikkel og artikkelkjøp her

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.