En ny studie viser at de yngste barnehagebarna som er lengst i barnehagen, blir mer stresset enn dem som har kortere dager. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
En ny studie viser at de yngste barnehagebarna som er lengst i barnehagen, blir mer stresset enn dem som har kortere dager. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpixGorm Kallestad / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Stadig lengre åpningstid i barnehager

Stadig flere barn går i barnehager som har åpent ti timer per dag eller mer, viser nye SSB-tall. – Vi må tørre å ta debatten om åpnings- og oppholdstid i barnehager, sier professor i pedagogikk.

Andelen barnehager som har åpent ti timer per dag eller mer har økt fra 26 prosent i 2007 til 33 prosent i 2017. Det viser foreløpige kostratall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). 

Professor i pedagogikk May Britt Drugli ved NTNU publiserte nylig en studie som viser at de yngste barnehagebarna som er lengst i barnehagen blir mer stresset enn dem som har kortere dager. Hun etterlyser en debatt om åpnings – og oppholdstider i barnehager.