Flere offentlige ansatte hetses på nett etter å ha delt saker fra arbeidsgiver i sosiale medier. Illustrasjonsfoto: Jan Haas / NTB scanpix
Flere offentlige ansatte hetses på nett etter å ha delt saker fra arbeidsgiver i sosiale medier. Illustrasjonsfoto: Jan Haas / NTB scanpixJan Haas / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Offentlig ansatte hetses på nett

Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) etterlyser et hjelpeapparat etter at de mottok over 300 henvendelser om nettsjikane fra det offentlige i 2016.

Lærere, politifolk og ansatte i barnevern og Nav hetses på nett etter å ha delt saker fra arbeidsgiver i sosiale medier, skriver  P4.

Et stort flertall av de over 300 sakene handler om sjikane etter at man deler saker på internett. Mange opplever negativ oppmerksomhet når de blogger om fagrelaterte ting, uttaler seg i mediene og bruker private Facebook-profiler til å formidle budskap som er relatert til jobben.

Seniorrådgiver i NorSIS, Hans Marius Tessem, etterlyser en beredskap i de offentlige instansene, som beskytter de ansatte.

– Når det forventes at man skal bruke internett til å formidle virksomhetens budskap er det viktig at det finnes et apparat for hjelpe, sier seniorrådgiveren.

(©NTB)