– Vi går imot å fjerne eiendomsskatt på verk og bruk, som gir mange kommuner store inntekter, sier kommunalpolitisk talsperson Rigmor Aasrud (Ap), her fotografert under budsjetthøringen i kommunalkomiteen. Foto: Magnus Knutsen Bjørke
– Vi går imot å fjerne eiendomsskatt på verk og bruk, som gir mange kommuner store inntekter, sier kommunalpolitisk talsperson Rigmor Aasrud (Ap), her fotografert under budsjetthøringen i kommunalkomiteen. Foto: Magnus Knutsen BjørkeMagnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Ap øker med 3 milliarder

Arbeiderpartiet øker kommunesektorens frie inntekter med 3 milliarder kroner i sitt alternative budsjett som ble lagt fram i dag.

I det alternative budsjettet som Arbeiderpartiet la fram i dag, øker de kommunene frie inntekter med 2 milliarder kroner utover regjeringens forslag, og fylkeskommunenes med 1 milliard.

– Dette er en pakke som styrker kommunenes økonomi neste år. Mange kommuner har gode resultater i år, men det skyldes mest engangspenger. Jeg ser at mange sliter med å få budsjettene til å gå opp neste år og må kutte i tjenestene, sier kommunalpolitisk talsperson Rigmor Aasrud til Kommunal Rapport.